" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor bloemen / Meerjarige Bloemen

Meerjarige bloemen
Meerjarige Bloemen

Bloemen in de moestuin zorgen niet alleen voor een prachtig zicht, maar ze zijn ook ontzettend nuttig. Bloemen zorgen direct voor wat kleur en geur in de moestuin. Ze zorgen voor een prettig geluk...

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen
Bloemen in de moestuin zorgen niet alleen voor een prachtig zicht, maar ze zijn ook ontzettend nuttig.

Bloemen zorgen direct voor wat kleur en geur in de moestuin. Ze zorgen voor een prettig gelukzalig gevoel. De meeste bloemen kan je dan nog eens gebruiken als snijbloem. Breng dus de tuin in je huis en blijf binnen verder genieten van jouw eigen stukje natuur.

Bloemen zijn ook ontzettend nuttig. Zij zorgen er voor dat de bestuivers (insecten) aangetrokken worden naar jouw moestuin. Zij zullen zich voeden aan de nectar van de bloemen en ondertussen zullen ze jou helpen met de bevruchting van jouw gewassen. Als je bloemen in de moestuin zet, dan zal dit leiden tot grotere oogsten. Het is als het ware dat de natuur jou een handje helpt. Sommige bloemen zullen er ook voor zorgen dat bepaalde belagers (storende insecten) geweerd worden en kunnen zelfs risico's op bepaalde ziektes verminderen. 

Als dat nog niet genoeg is, kan je de meeste bloemen zelfs verwerken in de keuken. Koop daarom steeds zaad van biologische bloemen. Het niet-biologische bloemenzaad is niet bedoeld voor consumptie en is dan ook bijna steeds behandeld met giftige stoffen. Deze giftige stoffen zullen er zelfs voor zorgen dat insecten die zich komen voeden aan een bloem er aan zullen sterven. 

Wij hebben tweejarige en meerjarige bloemen. Tweejarige bloemen zaai je in het voorjaar of zomer. In het tweede jaar zullen zij gaan bloeien, zaad maken en dan afsterven. Meerjarige bloemen zullen meestal niet bloeien in het eerste jaar. Je zaait ze in het voorjaar of zomer. Nadat ze een voldoende formaat hebben bereikt, kan je ze planten op hun definitieve standplaats. Zij zullen dus meestal bloeien in het tweede jaar, maar ze zullen verschillende jaren nog bloeien.
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.