" />

Categorieën

Pepers zaaien - nieuwe methode

Ik heb al op verschillende manieren pepers gezaaid. Eén ervan was het zaaien in potjes. Ik heb verschillende potjes gebruikt. Uiteindelijk gebruikte ik potjes die Rootrainers noemen. Het voordeel van deze potjes is dat je ze kan openen zoals een boek. Hierdoor kan je makkelijk de kiemplantjes verspenen zonder ze al teveel te kwetsen. Hierbij een link naar een blog waarbij ik de Rootrainers heb gebruikt: Rootrainers in actie. Nadeel aan het werken met potjes is dat je veel tijd steekt in het vullen van al die potjes. Als je geen Rootrainers gebruikt, dan is het ook geen sinecure om de kiemplantjes te verspenen. 
 
De andere methode die ik reeds heb gebruikt is de deno-methode. Hierbij gebruik je koffiefilters die je vochtig maakt en hierop leg je de zaden. De koffiefilter steek je dan in een gripzakje. Hierbij de blog met de details: Kweken in gripzakjes. Groot voordeel van dit systeem is dat je heel weinig plaats nodig hebt om te zaaien. Nadeel van dit systeem is dat het redelijk wat tijd vergt om de kiemplantjes uit de koffiefilters te halen. 
 
Aangezien ik een redelijke hoeveelheid zaadjes zaai en nogal beperkt zit qua tijd (3 kindjes, renovatie, fulltime job, volleybal, De Tuinschuur,...) heb ik nu een nieuw systeem bedacht. Ik vul gripzakjes voor de helft met zaaigrond. Ik maak de zaaigrond vochtig, maar niet nat. Hierop leg ik 12 zaadjes die ik nogmaals bevochtig. Voordat ik de gripzakjes sluit, blaas ik er nog lucht in. Het voordeel is dat ik deze zakjes redelijk snel heb kunnen vullen. Ze pakken niet extreem veel plek in. En mijn verwachtingen zijn dat ik de pepers even kan laten groeien in de gripzakjes voordat ik ze moet verspenen. Dit is echt een test! Het kan even goed zijn dat de andere methodes beter gaan zijn, maar ik ben wel hoopvol. Ik hou jullie op de hoogte.
 
Alvast een gelukkig nieuwjaar ;)

  Kristof         Reacties (13)

Reacties (13)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.