" />

Categorieën

Radijs
Radijs

Onderaan vind je de algemene informatie over Radijs. Bij gebruik van het keuzemenu hieronder vind je specifieke informatie + foto per soort. 1 Zakje kost slechts 1 euro.

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Radijs

In vergelijking met radijsjes uit de winkel, hebben de radijsjes die je zelf kweekt veel meer smaak. Ze zijn echt een smaakbom. Ze zijn ook wat pittiger dan normaal. Deze groente is ideaal te gebruiken in salades, maar ook op een boterham met kaas of zo uit de hand smaakt het erg goed. De meeste mensen kennen radijsjes alleen als ‘de ronde rode radijs’, maar er is nog meer! .

Radijs kweken

Radijsjes zijn snel te oogsten, namelijk al 4 tot 6 weken na het zaaien. Het is van belang om een insectengaas te gebruiken, zodat je aantasting door larven van de koolvlieg voorkomt. Tip: vergeet niet dat je ook het jonge blad van de radijs kan eten. 

Zaaien van radijs

Radijs zaden zaai je van maart tot september dun op rijtjes met een afstand van 15 cm. Bedek ze met wat water, en geef ze vervolgens op regelmatige basis water. Over het algemeen kiemen de radijsjes dan binnen 5 tot 14 werkdagen. Hoe lang dit precies duurt is afhankelijk van de temperatuur en periode van het jaar. Wil je het gehele seizoen door radijs oogsten? Zorg er dan voor dat je regelmatig zaait.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.