" />

Categorieën

Reclaim the Seeds 2019

Even in het kort voor wie nog niet Reclaims the seeds kent. Reclaim the seeds is een zadenbeurs dat werd opgericht als een protest tegen de grote zadenbedrijven, omdat deze een patent wilden nemen op gewone zaden. Het is een zadenbeurs georganiseerd door Velt met ongeveer een twintigtal standhouders (vooral kleine kwekers en zadenwebshops).Dit jaar ging de zadenbeurs door in Oudenaarde op zaterdag 2 februari. Wij stonden er ook met een standje en dit voor de tweede keer.
 
De bezoekersopkomst viel dit jaar een beetje tegen. Ik geloof dat er dit jaar maar 300 bezoekers waren tov vorig jaar ongeveer 1000 bezoekers. Het voordeel van minder bezoekers, is dat er meer tijd was om een aantal goeie gesprekken aan te gaan. Ik heb de mensen van Velt beter leren kennen en vooral ook beseft dat ik me moet aansluiten bij hun lokale werkingen bij ons thuis.
 
Ook hebben we twee personen ontmoet die vanaf dit jaar voor ons gaan zaden kweken. Patrick kweekt al jaren een oud snijbietenras, Staf’s spinazie genaamd. Hiervan heeft hij een flinke portie gegeven dat we mogen verdelen. Daarnaast is ook Tania speciaal van Oostende naar Oudenaarde afgezakt. Een zeer boeiende vrouw die dit jaar 185 verschillende tomatenrassen gaat zetten en nog een hele hoop pepers. Wij zullen van haar 10 verschillende tomatenrassen en 10 verschillende peperrassen gaan aanbieden. Indien dit succesvol is, dan breiden we natuurlijk uit.
 
We hebben ook redelijk wat goeie commentaar gekregen op ons zelfgebouwde standje. Het heeft ons veel moeite gekost, maar we zijn er echt trots op. Ook waren vele geïnteresseerd in de zaaiagenda van Diana. Echter ik had alleen mijn eigen exemplaar mee, want de eerste druk was bij ons super snel uitverkocht. Op zondag 3 maart gaan we ons standje weer uittesten op de zadenbeurs van het groentemuseum ’t Grom.


 

  Kristof         Reacties (2)

Reacties (2)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.