" />

Categorieën

Reclaim the seeds zaterdag 10 maart 2018 Leuven

Je kan zaden kopen bij een tuincentrum of je kan ook zaad aankopen online bij een zadenhandelaar. Wat ook een leuke optie is, is een zadenbeurs zoals Reclaim the seeds. Vorig jaar was ik voor de eerste keer als bezoeker op Reclaim the Seeds. En ik droomde toen nog om ooit zelf te staan op deze zadenbeurs. Dit jaar kan ik deze droom al realiseren (vooral dankzij mijn verloofde Kaat Pepermans). Spannend!!!

Voor degene die Reclaim the seeds nog niet kennen:

Het is ontstaan in Nederland als protest tegen een nieuwe Europese wetgeving waardoor grote bedrijven patenten kunnen nemen op zaad. Dit evenement was al snel overgewaaid naar Vlaanderen. In Vlaanderen wordt dit georganiseerd door Velt. Vorig jaar vond Reclaim the seeds plaats in Sint-Niklaas. Dit jaar gaat het door in het provinciehuis te Leuven (vlakbij het station).

Naast een protestactie tegen een wetgeving is het vooral een leuke en aangename zadenbeurs. Er staan dus vooral handelaars en kwekers met diverse zaden. Er is ook een ruiltafel waar men met elkaar kan ruilen. In de praktijk liggen er vooral veel tomatenzaden en grabbelt iedereen wat mee zonder effectief te ruilen. Je hebt ook infostanden en enkele standhouders met planten, pootgoed en gereedschap. En er is ook kinderanimatie aanwezig. De toegangsprijs is 3 euro. Maar op deze manier steun je natuurlijk ook de werking van Velt.

Dus spring eens binnen op deze leuke zadenbeurs. Voordeel is als je dan zaden koopt dat je geen verzendingskosten moet betalen. Zeg even 'hallo' aan onze stand en ik geef jou een gratis zakje zaad.

      28-02-2018 12:45     Reacties ( 2 )

Reacties (2)
 Kristof - De Tuinschuur -  01-03-2018

Tot dan Wim ;)

 Wim -  28-02-2018

Ik heb mijn zaad al via mijn favoriete zadenhandel (dat ben jij ;)), maar ik spring nog eens binnen. Tot dan!

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.