" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor groenten / Tomaten (Struik)

Struiktomaten
Tomaten (Struik)

Onderaan vind je algemene informatie voor tomaten. Als je het keuzemenu hieronder gebruikt krijgt je nog specifieke informatie per variëteit. 1 Zakje kost 1 euro.

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wij verkopen met veel trots heirloom (=zaadvaste) tomatenzaden. Tomaten zijn makkelijk om zelf te kweken. Bij 20 graden komen de tomatenplantjes al piepen na 7 dagen. Uitplanten in een serre kan vanaf eind april en in de volle grond na de ijsheiligen (15 mei). Voor meer info: Moestuinbijbel/tomaten . Klik hierboven op het menu om per variëteit een foto te zien en een korte omschrijving van onze struiktomaten.

Struiktomaten zijn variëteiten die zichzelf toppen. Ze stoppen dus met groeien bij een bepaalde lengte. De lengte is afhankelijk van de variëteit. Bij stamtomaten is de groei theoretisch gezien oneindig. Een struiktomaat ga je ook niet dieven. Struiktomaten kan je ook makkelijk kweken in potten. Bij struiktomaten heb je ook verschillende vormen (ronde, roma, vlees, cocktail, kers) en verschillende kleuren.

Onderverdeling struiktomaten in verschillende groepen:

Dwergstruik - Deze worden maximum 20 à 40 cm groot. Ideaal voor in een pot te kweken. Gebruik een pot van 1 à 2 liter
Struiktomaat - 40 à 100 cm groot. Indien je een pot gebruikt, neem dan één van 10 à 15 liter
Semi-struiktomaat - Deze worden nog redelijk groot. BV: 180 cm. Wij vinden het handiger om deze groep te behandelen als een stamtomaat (dieven, opbinden), maar je kan ze ook laten uitgroeien als een struiktomaat. Hou er dan wel rekening mee dat ze ook redelijk breed worden. Bij kweken in potten gebruik minstens een pot van 15 liter (idem stamtomaten)

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.