" />

Categorieën

Andijvie
Andijvie

Onderaan vind je de algemene informatie over Andijvie. Bij gebruik van het keuzemenu hieronder krijg je de specifieke informatie + foto per soort. 1 Zakje kost slechts 1 euro.

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Andijvie

Onze andijvie zaden zijn ideaal om een lekkere andijvie stamppot van te maken. We bieden je de keuze uit twee verschillende soorten andijvie: krulandijvie en andijvie 'Nummer vijf2'. De krulandijvie staat bekend om het fijne, ingesneden en gekrulde blad. De 'Nummer vijf2' is breedbladig en heeft een zachte smaak. Naast de mogelijkheid om er een stamppot van te maken, kun je de andijvie natuurlijk ook rauw verwerken in een frisse salade. Lees meer over het kweken en zaaien van andijvie op deze pagina.

Andijvie kweken

Bij het kweken van andijvie zaden kan er maar weinig misgaan. Het belangrijkste waar je voor moet zorgen is dat ze in de zon staan. Waar je verder nog rekening mee dient te houden is dat je in het voorjaar het risico loopt dat de planten vroegtijdig bloeien. Daarnaast is een voedzame bodem van essentieel belang. Dit creëer je door bijvoorbeeld compost door de grond te mengen. Wanneer je deze tips toepast, kun je tot diep in de herfst genieten van de andijvie. 

Zaaien van andijvie

Kijk uit dat je de andijvie zaden niet te dicht bij elkaar zaait. Wij raden dan ook een plantafstand aan van ongeveer 30 x 35 centimeter. Wanneer je ze nauwer plant zorgt dat niet voor meer opbrengst en bovendien is het risico van smet dan groter. Mei en juni zijn de beste maanden om andijvie te zaaien, en als je de beschikking hebt over een kas of broeibak kun je al in maart zaaien. 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.