" />

Categorieën

Kiekeboe plantje!

Het groeien kan me niet snel genoeg gaan. De donkere dagen duren al zo lang. Elke dag werp ik een snelle blik in de kraamkamer.  ‘Kom snel kijken, kom snel kijken!' roep ik enthousiast tegen mijn kroost wanneer ik wat groens zie. Aan mijn stem is duidelijk de opwinding te horen en van jong tot oud (nou ja, oud... de oudste is net 5 geworden) komen ze snel op me af gerend. 
 
Er staan diverse zaaibakjes voor het raam en de kinderen staan er vertwijfeld naar te kijken. Ze kijken naar een hoop bakjes met aarde. 'Maar ik zie HE-LE-MAAAAAL niks' hoor ik een beteuterd stemmetje. Ik til Orman op en wijs hem naar het kleine groen wat uit de aarde piept. 'Kiekeboe plantje!' zegt hij liefjes tegen de kleine lemon drop peper die hij ook spot. Ondertussen trekt de oudste ongeduldig aan mijn trui. 'Mama, mama, ik heb een verrassing voor je' zegt de kleine madame glunderend. In haar enthousiasme springt ze op en neer en wijst met grote gebaren naar de verwarming. 'Kijk dan, kijk dan' stuitert ze.
 
Het zaaizakje a la Kristof wat op de verwarming staat, staat vol met mini plantjes. Wow, dat is inderdaad een verrassing. Dat zakje heb ik pas na het lezen van Kristof's blog gezaaid en is gewoon al opgekomen. Wat snel! Wat een mooie verrassing zeg ik tegen de kleintjes en ik voel de euforie. Zo blij van opkomende zaadjes worden, dat snappen alleen moeshartjes vrees ik. Ik besef me dat het heel simpel is, maar geluk moet je eigenlijk ook niet al te ingewikkeld maken. 

4 hoofdjes staren glunderend naar alle zaailingen. Kardelen wijst naar een kale plek in het kweekkasje. Hmm... De aubergine weigert op te komen, dat was me ook al opgevallen. Grappig dat het haar ook al opvalt. Blijkbaar duurt het ontkiemen van de aubergines wat langer. Nou, vooruit dan maar. Nog even geduld. Met de pepers heb ik in elk geval al een mooie opkomst. Nu nog tot half mei vertroetelen en dan mogen ze allemaal de tuin in. Ik grinnik bij het vooruitzicht. Een huppeltje is er uit voor ik er erg in heb. De kinderen grijpen het moment direct aan om mee te doen. Met zijn allen een dansje in de woonkamer, gewoon omdat het kan! Pomtidommmm. 

 

  MadameMoes         Reacties (5)

Reacties (5)

Geen reacties gevonden.

Meer reacties
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.