" />

Categorieën

Kapotte emmer wordt kruidenbak
Ik had deze winter een emmer laten buiten staan die kapot is gegaan door de vrieskou. Deze emmer is dus niet meer bruikbaar om water te transporteren. Ik zou hem gewoon kunnen weggooien, maar ik heb er een kruidenbakje van gemaakt.
 
De emmer had al een barst aan de onderkant. Ik heb nog verschillende bijkomende gaten geboord. Als je dit niet doet, dan zal de emmer te nat worden voor planten. Ik heb redelijk wat gaten geboord, zodat er zeker voldoende drainage is. Ik heb ze net iets hoger dan de onderkant gedaan, zodat er helemaal onderaan een klein bodem van water kan vormen. Zo heb ik na regenweer een klein beetje waterreserve in mijn emmer. Zo moet ik ze iets minder water geven. Ja, ik ben nogal een luie moestuinder J. Je moet wel oppassen met enkele dagen droog weer als je kweekt in emmers of bakken. De aarde warmt sneller op in bakken wat een voordeel is. Het nadeel hiervan is daardoor de aarder sneller uitdroogt. In de volle grond kunnen wortels ook op zoek gaan naar grondwater. Dit is natuurlijk niet mogelijk als je kweekt in bakken. Nog een bijkomend voordeel als je in bakken kweekt, is dat je (als ze niet te zwaar zijn) kan verplaatsen bij slecht weer.
 
Daarna heb ik de emmer gevuld met potgrond en wat munt er ingegooid. Je kan ook bijkomende gaten aan de zijkant maken om kruiden, aardbeien,…  door te steken. Je kan van alles in zo’n emmers of bakken kweken. Juist wortelgewassen en kolen zou ik afraden. Wortelgewassen doen het over het algemeen slecht in een bak. En de meeste kolen hebben veel tijd nodig, zodat ze lang plaats innemen in de bakken.
 
      27-03-2018 12:54     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies