" />

Categorieën

Momenteel schrijven er 3 personen hier op regelmatige basis een blog. We stellen ze even voor:
 

Melek’s bio:
 
Melek Do─čan aka MadameMoes
 
Melek is naast moeder van 3 kinderen (2014, 2015 en 2017) óók fervent moestuinierster in de Hollandse zon, Neerlandica en goedgemutste betweter. Wanneer ze niet aan het wroeten is in de aarde, kinderen bij de frambozen wegjaagt, of in potten en pannen roert voor De Groene Smulpaap, schrijft Melek voor diverse media zoals website4mama.nl. Als MadameMoes blogt ze voor detuinschuur.be
 over haar tuinbelevenissen en geeft ze ook haar recepten prijs. 

Jacqueline's bio: 


Jacqueline Franse alias Moestuinhippie.
 
Jacqueline heeft  een volkstuin van 200 m2 in het mooie Zeeland.
Na  een werkdag achter de computer vindt ze het heerlijk om in beweging te komen en de handen vuil te maken in de Zeeuwse grond.  De moestuin  leert haar mee bewegen met de seizoenen, maakt haar inventief  en levert gezonde voeding.  Op moestuinblog www.moestuinhippie.com  deelt ze haar liefde voor het buitenleven, fotografie, duurzaamheid,  recepten en anekdotes uit de volkstuin.
 
Kristof's bio:

Kristof is de oprichter van De Tuinschuur. Zijn missie in het leven is iedereen laten proeven van zijn passie de moestuin. Kom je hem tegen dan krijg je waarschijnlijk wat zaadjes toegestopt. Hij is ook vader van 3 kindjes(Helena, Elias en Boris) en hij woont met zijn toekomstige vrouw Kaat in Kortenberg (België). Hij zal voornamelijk veel bloggen over tomaten en de ontwikkeling van De Tuinschuur zelf.


We proberen hier regelmatig een blog te posten. Heb je vragen reageer maar op de blog. Wij zullen dan antwoorden. 

Weet wel dat meerdere wegen naar Rome leiden. Wij beschrijven onze manier van moestuinieren. Dit wil niet zeggen dat er geen andere manieren zijn of zelfs betere manieren.


Wil je graag zelf een gastblog posten? Graag! Stuur ons een mail.

De Tuinschuur - Wat is dat nu weer?

  01/04/2016     Reacties (0)

De Tuinschuur – Wat is dat nu weer?
 
 
Ik heb mezelf de vraag gesteld: Wat is nu eigenlijk ‘mijn ding’ in mijn leven? Wat houdt mij bezig? Wat is mijn passie? Zoals zovele mensen doe ik dingen, omdat deze zo gegroeid zijn. Ik ben terecht gekomen als schadebeheerder bij een grote verzekeraar. Op zich doe ik die job graag. Vooral omdat ik mensen kan helpen. Aan de andere kant stoor ik me enorm aan het bureaucratisch systeem wat nu eenmaal een groot bedrijf is. Maar als ik eerlijk ben met mezelf, is dit niet mijn passie.
 
Wat is dan wel mijn passie? Ik vind dat een zeer moeilijke vraag. Mijn studies zijn slecht afgelopen, omdat ik hierover geen idee had. Ik heb economie verder gestudeerd, omdat ik er goed in was. Maar ik voelde mij absoluut niet thuis bij de nieuwe managers in spe. Zonder passie ben je zoals een schip zonder kompas. Je gaat verschillende richtingen uit, maar eigenlijk kom je nergens. Ik voelde mij een ondernemer. Starten van een blanco blad met dan plots een idee en dit dan helemaal uitwerken naar een business model met visie. Dat is kicken!
 
Ik heb vele ideeën uitgewerkt van een trendy hamburgerrestaurant tot een verzekeringskantoor, van een leasingmaatschappij die zich richt op bepaalde niches tot websites voor allerlei behoeften. De meest logische keuze zou zijn dat ik verder zou gaan in de boeiende wereld van verzekeringen, omdat ik die wereld al ken in al zijn nuances. Echter ook als ondernemer kan ik beter een andere passie van mij volgen, nl: De moestuin.
 
Ik doe dit al enkele jaren. Ik ben hierin zeker geen expert. Maar het is zo fantastisch! Het magische moment dat uit een klein zaadje een kiempje komt. Dat je dat kiempje uiteindelijk kan laten uitgroeien tot  lekkere groenten en kruiden of een mooi boeketje bloemen voor op tafel. Over smaken en geuren kan je normaal niet discussiëren. Echter als je bijvoorbeeld een tomaat uit de winkel vergelijkt met een tomaat uit eigen tuin. Niet te beschrijven! Wat je zelf kweekt, smaakt steeds beter! En dan heb je natuurlijk ook nog het aspect opvoeding. Ik heb een dochter van 5 jaar die me graag helpt in de moestuin. Ze is hierdoor veel buiten en ze weet van waar haar eten komt.
 
Dus mijn doel in 2016 is mijn 2 passies omvormen tot een winkeltje dat gespecialiseerd is in de moestuin. We gaan het winkeltje ‘De Tuinschuur’ noemen. Wij gaan het winkeltje starten vanuit onze garage, schuur en moestuin. Onze winkel zal gelegen zijn in de Kapellestraat 16, 3070 Kortenberg. We zullen ook een webshop hebben met een blog en veel informatie. We verwachten te starten in september 2016 met een ‘zachte’ start, nl: enkel open tijdens het weekend. Begin 2017 zullen we zien of we onze huidige job kunnen afbouwen en ruimere openingstijden kunnen aanbieden.
 
Kristof Vranckx
 
PS: Wat verwachten jullie van een moestuinwinkel?

Lees meer

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.