" />

Categorieën

Andijvie

Andijvie Nummer Vijf 2
Andijvie
Andijvie Nummer vijf2 is verreweg het meest geteelde type. Breedbladig met een goed gevuld hart en een zachte smaak. Uitstekend geschikt voor stamppotten en om te stoven. U moet er rekening mee houden dat uitzaai in het voorjaar vroegtijdige schieters kan opleveren. De meeste andijvie wordt in de vollegrond gezaaid in de periode half juni tot half juli. Op deze wijze kan men tot diep in de herfst genieten van dit gewas. Vanaf maart kan dit ras onder glas gezaaid woden. De plantafstand moet ongeveer 30x35 cm zijn; nauwer planten levert geen hogere opbrengst op en het risico van smet is groter. Voorzaaien kan. TIP: ook geschikt als babyleaf (zaaiperiode: mei-aug)! Je kan ze dan zaaien na een hoofdteelt of gewoon waar je nog plaats hebt. De jonge blaadjes oogst je dan als babyleaf. Samen met andere babyleafs vormt dit een heerlijke salade. Er zitten ongeveer 100 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Andijvie

Onze andijvie zaden zijn ideaal om een lekkere andijvie stamppot van te maken. We bieden je de keuze uit twee verschillende soorten andijvie: krulandijvie en andijvie 'Nummer vijf2'. De krulandijvie staat bekend om het fijne, ingesneden en gekrulde blad. De 'Nummer vijf2' is breedbladig en heeft een zachte smaak. Naast de mogelijkheid om er een stamppot van te maken, kun je de andijvie natuurlijk ook rauw verwerken in een frisse salade. Lees meer over het kweken en zaaien van andijvie op deze pagina.

Andijvie kweken

Bij het kweken van andijvie zaden kan er maar weinig misgaan. Het belangrijkste waar je voor moet zorgen is dat ze in de zon staan. Waar je verder nog rekening mee dient te houden is dat je in het voorjaar het risico loopt dat de planten vroegtijdig bloeien. Daarnaast is een voedzame bodem van essentieel belang. Dit creëer je door bijvoorbeeld compost door de grond te mengen. Wanneer je deze tips toepast, kun je tot diep in de herfst genieten van de andijvie. 

Zaaien van andijvie

Kijk uit dat je de andijvie zaden niet te dicht bij elkaar zaait. Wij raden dan ook een plantafstand aan van ongeveer 30 x 35 centimeter. Wanneer je ze nauwer plant zorgt dat niet voor meer opbrengst en bovendien is het risico van smet dan groter. Mei en juni zijn de beste maanden om andijvie te zaaien, en als je de beschikking hebt over een kas of broeibak kun je al in maart zaaien. 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.