" />

Categorieën

Bieten

Rode Biet Egyptische platronde
Bieten
Rode biet Egyptische platronde is een vroeg ras en geschikt voor bewaring. Deze biet heeft een zoete smaak. De bieten kunnen niet verplant worden. Voor bewaring is de tweede helft van mei de beste zaaiperiode. Met een teelt in de kas kan je heel goed in februari en maart bieten zaaien. Zaaitijd april tot in juli; voor bewaring is de tweede helft van mei de beste zaaiperiode. Afstand tussen de rijen 30 cm, later uitdunnen op 7 à 10 cm, niet verplanten. Bewaring is goed mogelijk: in de herfst voor de vorst de bieten optrekken, loof afdraaien en inkuilen in zand op een vorstvrije plaats. Groeit het best op een zonnige plek die het jaar ervoor goed is bemest. Er zitten ongeveer 100 zaden in een zakje.

Wordt verzonden na 1 werkdag

Wij verzenden deze zaden de dag na de bestelling

€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Bieten kweken

Wij hebben verschillende rassen, zoals rode biet 'Kogel 2', gele biet 'Burpee's Golden' en rode biet 'Chioggia'. Bij elk van de soorten geldt dat je kiest voor een standplaats in de zon/halfschaduw. Bieten vragen om een luchtige, vochtige grond zodat ze goed hun wortels kunnen vormen. Het toevoegen van compost aan de grond kan hierbij helpen.

Zaaien van bieten

Zowel de rode als de gele biet zaai je van april tot eind juni. Als je dit eerder doet, zal de kieming lastiger zijn en is er een risico op kiemschimmels. Als je van plan bent de bieten te bewaren, kun je het beste zaaien in de tweede helft van mei. De afstand die je aanhoudt tussen de rijen is 30 cm, later dun je uit op 7 à 10 cm. Trek de bieten in de herfst vóór de vorst op, draai het loof eraf en verplaats ze naar een vorstvrije plek.
 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies