" />

Categorieën

Bieten

Rode biet Chioggia
Bieten
Rode biet Chioggia is een oud ras afkomstig uit het Italiaanse plaatsje Chioggia. Het vruchtvlees van de Chioggia heeft prachtige rood-witte ringen en een zachte zoete smaak. Dit ras geeft een goede opbrengst en mooie grote kroten. Er zitten ongeveer 100 zaden in een zakje.

Wordt verzonden na 1 werkdag

Wij verzenden deze zaden de dag na de bestelling

€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Bieten kweken

Wij hebben verschillende rassen, zoals rode biet 'Kogel 2', gele biet 'Burpee's Golden' en rode biet 'Chioggia'. Bij elk van de soorten geldt dat je kiest voor een standplaats in de zon/halfschaduw. Bieten vragen om een luchtige, vochtige grond zodat ze goed hun wortels kunnen vormen. Het toevoegen van compost aan de grond kan hierbij helpen.

Zaaien van bieten

Zowel de rode als de gele biet zaai je van april tot eind juni. Als je dit eerder doet, zal de kieming lastiger zijn en is er een risico op kiemschimmels. Als je van plan bent de bieten te bewaren, kun je het beste zaaien in de tweede helft van mei. De afstand die je aanhoudt tussen de rijen is 30 cm, later dun je uit op 7 à 10 cm. Trek de bieten in de herfst vóór de vorst op, draai het loof eraf en verplaats ze naar een vorstvrije plek.
 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.