" />

Categorieën

Courgette

Courgette Black Beauty
Courgette
Courgette 'Black Beauty' groeit op iedere goed bemeste grond. De jonge donkergroene vruchten regelmatig plukken wanneer ze ca. 15-20 cm lang zijn. Voorzaaien kan voor teelt in een kas al in april. Voor een teelt in de vollegrond kan er voorgezaaid worden in mei na de ijsheiligen. Uitplanten kan zodra er drie blaadjes zich hebben ontwikkeld. De planten groeien op iedere goed bemeste grond en staan het liefst uit de wind. Na het voorzaaien de grond niet te nat maken. De planten zijn niet bestand tegen nachtvorst. 1 à 2 Plantjes is voldoende om een gezin eten te geven. Er zitten 6 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Courgette

Courgettes zijn vrij makkelijk om zelf te kweken, en je kunt ze in de meest uiteenlopende gerechten verwerken. In de supermarkt zijn normaal gesproken alleen de bekende groene courgettes te vinden, maar de courgette ‘Yellow’, oftewel de gele courgette, moeten we ook niet vergeten. Deze is namelijk van topkwaliteit en heeft een zeer goede smaak. Ook de courgette ‘Black Beauty’ is net even wat anders dan de meest bekende courgette ‘Zucchini’, deze heeft namelijk een donkergroene kleur. Bekijk via het keuzemenu hieronder ons actuele aanbod en kies welke courgette jij het lekkerst vindt.

Courgette kweken

Courgetteplanten zijn erg productief. Het is dan ook verstandig om vanaf eind juni de jonge vruchten regelmatig te plukken. Het beste moment om courgette te oogsten is wanneer ze ongeveer 15 centimeter lang zijn. Tot in de herfst worden er dan steeds nieuwe vruchten gevormd. Wist je dat naast de vruchten, de bloemen van courgetteplanten ook eetbaar zijn? Dus ook die bloemen kun je gerust in een gerecht verwerken. Bovendien is het handig om te weten dat de courgettes niet bestand zijn tegen nachtvorst. Dus eenmaal als de vorst start is het oogsten gedaan.

Zaaien van courgette

Je zaait ze binnen voor tussen half april en begin mei. Uitplanten buiten doe je ten vroegste na de ijsheiligen (15 mei) wanneer er zeker geen kans meer is op nachtvorst. Je kan ze ook rechtstreeks buiten zaaien, maar dit doe je pas na de ijheiligen dan. Oogsten vanaf eind juni tot de herfst (begin nachtvorst).

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies