" />

Categorieën

Paksoi

Paksoi Taisai
Paksoi
Paksoi ‘Taisai’ is een snelgroeiend bladgewas. Vanwege snel doorschieten is het niet verstandig om al vroeg in het voorjaar te zaaien. Tijdig oogsten komt de smaak ten goede. Mochten bij er bij de oogst al wat bloemknoppen zichtbaar zijn, dan is dat feitelijk geen enkel probleem. Dit gewas niet telen als u problemen hebt met knolvoet in de bodem. Dun rechtstreeks zaaien op een rijafstand van 30 cm en later uitdunnen op 25 cm. TIP: ook geschikt als babyleaf (zaaiperiode: juni-augustus)! Je kan ze dan zaaien na een hoofdteelt of waar je nog plaats hebt. Je oogst dan de jonge blaadjes als babyleaf. Je kan dan verschillende babyleafs mengen tot een heerlijke salade. Er zitten ongeveer 50 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Paksoi

Paksoi, ook wel pak-choi, is een langwerpige, open kool met groene bladeren en witte bladstelen. Paksoi is oorspronkelijk van Aziatische origine, maar is ook het hele jaar verkrijgbaar in de supermarkt. Je kunt de hele paksoi struik gebruiken, bijvoorbeeld in salades, stamppotten of roerbakgerechten. Wil je zelf paksoi kweken, om aan lekkere en gezonde gerechten toe te voegen? Bestel dan paksoi zadenop onze website! Je vindt het huidige aanbod op deze pagina.

Paksoi kweken

Paksoi houdt van een zonnig plekje in je tuin, hoewel een beetje schaduw in de zomer ook welkom is. Paksoi is over het algemeen best een lastige koolsoort om te kweken: wanneer de omstandigheden niet optimaal zijn (te koud, te nat/droog, te weinig voeding etc.) zorgt dat er voor dat de plant vroegtijdig in bloei komt. Het grote probleem bij de teelt is dan ook het doorschieten. De bloemstengel wordt dan gevormd vóórdat er een krop van voldoende grootte is gegroeid. Zorg dus voor een voedzame en vochthoudende grond, waar je bijvoorbeeld compost aan toevoegt. Paksoi wordt gemiddeld zo’n 20-30 cm hoog, hoewel dit afhangt van de specifieke omstandigheden. 

Zaaien van paksoi

Paksoi kan in principe vanaf maart/april onder verwarmd glas of binnen gezaaid worden. Als je niet wil dat de plant doorschiet, moet je zorgen voor minimumtemperaturen van 20°C overdag en 16°C 's nachts. Wil je buiten zaaien, dan kan dit echt pas vanaf eind juni/begin juli. Dit hangt overigens nog af van het ras paksoi dat je kiest. Je plant de zaadjes voor paksoi in principe op een rijafstand van 30 cm, en later dun je dit uit op 25 cm. 

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.