" />

Categorieën

Pastinaak

Pastinaak Tender and True
Pastinaak
Pastinaak ‘Tender and True’ is gemakkelijk te telen en kan vrij veel vorst verdragen. Let op bij zonnig weer: aanraking met de plant kan dan brandwonden veroorzaken. Pinksternakelknollen, oftewel pastinaak, was vroeger een hoofdingrediënt van de warme maaltijd, later verdrongen door aardappel en peen. De knollen lijken op peen, maar hebben een witte kleur. Pastinaak Tender and True is gemakkelijk te telen, vraagt weinig bemesting en kan vrij veel vorstverdragen. Ter plaatse zaaien vanaf april tot half mei. Bij een rijafstand van 35 cm, de planten in de rij uitdunnen op 10 à 15 cm. Er zitten ongeveer 100 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Pastinaak

Pastinaak hoorde eigenlijk altijd bij de vergeten groenten, maar eigenlijk is hier de laatste paar jaar verandering in gekomen. Je ziet pastinaak namelijk steeds vaker terug in de supermarkt. Het wordt ook regelmatig in restaurants geserveerd. Wij snappen dat wel, want pastinaak is een interessante groente. De smaak is lastig te omschrijven, maar die zit tussen een aardappel en wortel in. De mogelijkheden om dit gewas in een gerecht te verwerken zijn dan ook eindeloos: je kunt ze simpel koken en stoven, maar het is ook erg lekker in een ovenschotel, soep of tajine. Hier vind je ons huidige assortiment met biologische pastinaak zaden.

Pastinaak kweken

Pastinaak is gemakkelijk om te telen. Dit gewas vraagt namelijk weinig bemesting en kan vrij veel vorst verdragen. Let wel op bij zonnig weer: aanraking met de plant kan namelijk brandwonden veroorzaken. In de herfst en winter kun je de pastinaak oogsten, de plant is dan ongeveer 25-40 cm hoog.

Zaaien van pastinaak

Vanaf half maart tot half mei kun je gaan beginnen met ter plaatse zaaien. Houd daarbij een rijafstand aan van 35 cm, en dun de planten uit op 10 à 15 cm. Zaai de zaden een centimeter diep, en bedek ze vervolgens met een laagje aarde. Om ervoor te zorgen dat de zaden goed kunnen ontkiemen, dien je ze de eerste weken goed vochtig te houden.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.