" />

Categorieën

Pepers

Westlandse
Pepers
Peper ‘Westlandse Lange Rode’ heeft vrij kleine vruchten die scherp zijn van smaak. De Peper is langwerpig en puntig van vorm. De vruchten zijn in een jong stadium groen en kleuren naar rood. Geschikt om te drogen. Van januari tem maart in een bakje zaaien en binnen bij minimaal 20°C opkweken. De kieming duurt vrij lang. Overplanten in potjes en eind april-mei uitplanten op 50 x 50 cm. De oogst is in september en oktober. Bij voorkeur onder glas telen en de grond goed bemesten. Tip: Peper Westlandse Lange is elk jaar een succes, kan goed in de volle grond groeien en levert heel veel op. Pluk ze ook eens net volgroeid, maar wel nog onrijp/groen. Dan zijn ze niet scherp, smaken als paprika, rauw, gebakken of in de soep of salade heerlijk. De scherpte van een rijpe peper is 3 op 10. Peper Westlandse Lange Rode is een capsicum annuum. Er zitten 10 zaadjes in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Pepers

Pepers houden van veel warmte. Het liefst zet je ze in een serre, maar buiten kweken lukt ook. Je zaait ze van januari tem maart binnen in huis. De ideale kiemingstemperatuur is 28 graden. Echter je kan ze ook perfect zaaien op kamertemperatuur (maar het duurt dan wat langer vooraleer ze kiemen. Vergeleken met tomaten hebben pepers meer warmte nodig dan licht. Dus zet je tomaten op de plaats met het meeste licht en de pepers op de warmste plaats (nog steeds zonlicht nodig). Uitplanten in een serre doe je ten vroegste begin mei. En buiten ten vroegste na de ijsheiligen (15 mei). 

Voor meer informatie kan je terecht in onze moestuinbijbel. Wij hebben een mooi stuk geschreven over pepers en paprika's. http://www.detuinschuur.be/moestuinbijbel/peperspaprikas

 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.