" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor groenten / Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)

Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)

Tuinboon Ratio
Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)
Tuinboon ‘Ratio’ is een eigen ras van De Bolster. Deze tuinboon heeft een hoge opbrengst. De peulen zijn erg mooi en goed gevuld. Ze zijn lekker van smaak en geschikt om in te vriezen. Zaai buiten van maart tot half april, rijafstand 60 cm, in de rij 15 à 20 cm. De zaai vervroegen kan door onder glas voor te zaaien in januari en februari. Buiten uitplanten in maart. Er zitten 10 bonen in een zakje. Er zitten 5 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Peulvruchten

Peulvruchten zijn zeker de moeite om zelf te kweken. Ze zijn op zich wel relatief goedkoop in de supermarkt, maar peulvruchten uit eigen tuin smaken zoveel beter dan de peulvruchten van de supermarkt. En ze zijn dan ook redelijk makkelijk te kweken. Je hebt verschillende soorten peulvruchten. Je hebt tuinbonen, erwten, capucijners, peulen, sugarsnaps, pronkboon en verschillende bonen. Alle peulvruchten behoren toe tot de vlinderbloemigen en ze vangen stikstof uit de lucht op die ze dan opslagen in wortelknobbeltjes. Daarom is het interessant om kolen te planten waar voorheen peulvruchten hebben gestaan. Je hebt peulvruchten die niet tegen de koude kunnen, nl: pronkbonen en bonen. Het aanbod aan pronkbonen en bonen vind je op volgende pagina: Peulvruchten (pronkbonen en bonen)En je hebt peulvruchten die wel bestand zijn tegen de koude, nl: tuinbonen, erwten, capucijners, peulen en sugarsnaps. Deze peulvruchten vind je door gebruik te maken van het menu op deze pagina. Deze peulvruchten kan je al in een serre/kas voorkweken in februari. Deze kan je dan uitplanten in maart of rechtstreeks zaaien dan. De oogst zal voor juni zijn.


Peulvruchten en de verschillende namen

Het allermoeilijkste aan peulvruchten te kweken, zijn de verschillende namen die hiervoor bestaan. Hieronder een verklarende woordenboek:


Stampeul, struikpeul of laagblijvende peul

Dit zijn peulen die maximum 50 cm worden. Je kan ze kweken zonder ze te ondersteunen. Echter wij raden aan om ook deze peulvruchten te ondersteunen. Het oogsten zal dan vlotter gaan en bij hevige wind kunnen stampeulen op de grond komen te liggen worden waardoor de vruchten (=peulen) kunnen gaan rotten. Je kan ze niet ondersteunen met stokken, maar met een gaas (met grote gaten). Het voordeel  van stampeulen is dat je sneller oogstbare peulen hebt en het geen schaduw kan werpen op andere gewassen in de moestuin. Het woordje stam- wordt ook gebruikt bij erwten, capucijners en sugarsnaps. Dit betreft dan ook laagblijvende planten.


Rijspeulen, rijsdoperwten, rijscapucijner

Dit betreft peulen, doperwten en capucijners die ondersteuning nodig hebben. Het zijn dus planten die redelijk groot worden. Vergelijkbaar met stokbonen.



 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies