" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor groenten / Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)

Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)

Tuinboon Eleonora
Peulvruchten (Erwten, capucijners, tuinbonen, sugar snaps, peulen)
Tuinboon ‘Eleonora’ is een professioneel ras van De Bolster. Deze tuinboon heeft een goede productie. De peulen zijn glimmend, lang en vrij fijn. De Eleonora is kort en daardoor weinig gevoelig voor omvallen. Eleonora is een sterk gewas, ook geschikt als windschut voor andere gewassen. Groeit op elke grondsoort en stelt weinig eisen aan de bemesting. Uitstekende smaak en zeer geschikt om in te vriezen. Tuinbonen hebben een goede koudetolerantie. Ter plaatse zaaien kan vanaf begin maart tot half april. Extra vervroeging is mogelijk door in februari voor te zaaien. Bij zaaien of uitplanten minimaal een afstand van 60 x 20 cm aanhouden. Dichter zaaien levert geen extra peulopbrengst op! De oogstperiode is kort; met verschillende zaaidata wordt spreiding verkregen. Er zitten 5 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Peulvruchten

Peulvruchten zijn zeker de moeite om zelf te kweken. Ze zijn op zich wel relatief goedkoop in de supermarkt, maar peulvruchten uit eigen tuin smaken zoveel beter dan de peulvruchten van de supermarkt. En ze zijn dan ook redelijk makkelijk te kweken. Je hebt verschillende soorten peulvruchten. Je hebt tuinbonen, erwten, capucijners, peulen, sugarsnaps, pronkboon en verschillende bonen. Alle peulvruchten behoren toe tot de vlinderbloemigen en ze vangen stikstof uit de lucht op die ze dan opslagen in wortelknobbeltjes. Daarom is het interessant om kolen te planten waar voorheen peulvruchten hebben gestaan. Je hebt peulvruchten die niet tegen de koude kunnen, nl: pronkbonen en bonen. Het aanbod aan pronkbonen en bonen vind je op volgende pagina: Peulvruchten (pronkbonen en bonen)En je hebt peulvruchten die wel bestand zijn tegen de koude, nl: tuinbonen, erwten, capucijners, peulen en sugarsnaps. Deze peulvruchten vind je door gebruik te maken van het menu op deze pagina. Deze peulvruchten kan je al in een serre/kas voorkweken in februari. Deze kan je dan uitplanten in maart of rechtstreeks zaaien dan. De oogst zal voor juni zijn.


Peulvruchten en de verschillende namen

Het allermoeilijkste aan peulvruchten te kweken, zijn de verschillende namen die hiervoor bestaan. Hieronder een verklarende woordenboek:


Stampeul, struikpeul of laagblijvende peul

Dit zijn peulen die maximum 50 cm worden. Je kan ze kweken zonder ze te ondersteunen. Echter wij raden aan om ook deze peulvruchten te ondersteunen. Het oogsten zal dan vlotter gaan en bij hevige wind kunnen stampeulen op de grond komen te liggen worden waardoor de vruchten (=peulen) kunnen gaan rotten. Je kan ze niet ondersteunen met stokken, maar met een gaas (met grote gaten). Het voordeel  van stampeulen is dat je sneller oogstbare peulen hebt en het geen schaduw kan werpen op andere gewassen in de moestuin. Het woordje stam- wordt ook gebruikt bij erwten, capucijners en sugarsnaps. Dit betreft dan ook laagblijvende planten.


Rijspeulen, rijsdoperwten, rijscapucijner

Dit betreft peulen, doperwten en capucijners die ondersteuning nodig hebben. Het zijn dus planten die redelijk groot worden. Vergelijkbaar met stokbonen. 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies