" />

Categorieën

Sla

Rucola Esmée
Sla
Rucola ‘Esmée’ is een eigen gekweekt ras van De Bolster. Esmee heeft mooi fijn en ingesneden blad. De smaak is pittig nootachtig, maar niet bitter. De jonge bladen vlak boven de grond afsnijden of met wortel en al optrekken. Bij een late uitzaai onder glas (oktober) kan men gedurende een heel lange periode in de winter van dit gewas genieten. Het risico op vorstschade is klein. Eenmaal per 3 tot 4 weken in kleine porties uitzaaien geeft een goede oogstopbrengst. TIP: ook geschikt als babyleaf (zaaiperiode: april-september)! Kan gekweekt worden op een bed dat geruimd wordt. Neem de jonge bladeren voor een salade van babyleaf. Er zitten ongeveer 250 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Van ijsbergsla tot gewone kropsla: Wij houden we er wel van! Sla is een lekker fris gerecht voor naast een stukje vlees of vis, en kan eigenlijk overal bij worden geserveerd. We hebben dan ook een uitgebreid aanbod van sla zaden in onze webshop. Bekijk hierboven direct ons breed assortiment aan diverse slasoorten.

Sla kweken

Sla is over het algemeen een makkelijk gewas om te telen, en dit geldt eigenlijk voor alle slarassen. De groeiduur is kort en duurt slechts 6 tot 8 weken, waardoor het belangrijk is om de planten al in een jong stadium te verspenen. De sla smaakt het lekkerst wanneer u niet te veel bemest. Het verschilt per soort welke specifieke omstandigheden er nodig zijn om goed te kunnen groeien. Lees daarom bij elk product alle informatie die je nodig hebt voor het kweken van de slasoort. 

Zaaien van sla

Wil je elke week verse sla op tafel uit je eigen (moes)tuin? Dan dien je wel regelmatig te zaaien. Rond half maart tot begin augustus kan de eerste zaai in de grond plaatsvinden, en onder glas kan dit al in februari. Wanneer je aan de slag gaat met zaaien, dien je een plantafstand van 30 x 30 centimeter aan te houden. Door wat vroeger te oogsten en de sla iets dichter bij elkaar te zetten, heb je genoeg aan 1 zaaisel per 3 à 4 weken.




 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies