" />

Categorieën

Afharden en loslaten
 

Nu de komkommers, courgettes en pompoenen steeds meer plaats gaan innemen in de woonkamer moppert mijn lief dat het hier wel erg vol wordt… tijd om plantjes te verhuizen. Daarom vertrok ik vanmorgen met een auto vol plantjes naar de volkstuin. Helaas zijn de nachten nog te koud, maar de plantjes mogen alvast gaan wennen in de kas en overdag mogen ze lekker naar buiten. 

Planten die binnen zijn opgegroeid moeten wennen aan de omstandigheden buiten. Dat betekent een beetje zon, beetje wind, beetje regen, beetje kou, beetje… enfin, je snap het wel denk ik. Nu het afharden is begonnen kijk ik de hele dag bezorgd naar de lucht. Is het niet te warm, is de zon niet te fel? Buienradar is in deze dagen mijn grootste vriend, blind vertrouwen heb ik in de website. Als er regen wordt voorspelt: plantjes naar binnen. Half bewolkt? Hoera, dat is het perfecte weer voor mijn plantenkinderen. Als ik op mijn werk ben stuur ik een apje naar mijn thuiswerkende lief: “wil je de kas even openzetten, het wordt te warm”. 

Inmiddels zijn de eerste plantjes uitgeplant wegens plaatsgebrek in de kas. Ik heb een prima doorschuifsysteem ontwikkeld, als er plantjes in gaan moeten er ook plantjes uit. De afgelopen week gingen de uien, bietjes, snijbiet en spinazie de grond in, daarna gingen de tomaten en zoete aardappel de kas in. De nachten zijn nog koud voor vruchtgewassen maar overdag warmt het flink op in de kas. 

Op de tuin heb ik een date met mijn 75 jarige vader, die even het zware werk voor me komt doen. Er zijn een paar klussen waar ik niet zo goed in ben: palen slaan en palen eruit halen. Het zal wel een vrouwendingetje zijn. Hoewel ik heel handig ben met gereedschap moet ik met hamers altijd even op mijn handen slaan. Met een gewone hamer is dat niet zo erg, maar met een voorhamer kan dit serieus hard aankomen. Samen werken we de tuin door en aan het einde van de ochtend is de klus weer geklaard. Met een tevreden gevoel stap ik weer in de auto, de plantjes buiten achterlatend. Zou het niet te warm worden vandaag? Plantjes loslaten is lastig.


 
  Moestuinhippie     03-05-2022 09:45     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies