" />

Categorieën

Aubergine

Aubergine De Barbentane
Aubergine
Zeer groeizaam en gezond vollegrondsras uit Frankrijk, rechtop groeiend. Aanbinden is aanbevolen. De vruchten worden ca. 20-25 cm lang, zijn lang cilindrisch, met donkere, zwarte kleur en gladde, glanzende schil. Beproefd ras voor de hobby-tuinder. Er zitten 10 zaadjes in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Aubergine
 

Aubergine is een heerlijke, vrij neutrale groente, die in heel veel gerechten verwerkt kan worden. Bovendien ziet de aubergine er prachtig uit, waardoor deze ook een decoratieve functie heeft. De aubergine is een subtropische tot tropische plant, wat betekent dat je moet zorgen voor optimale omstandigheden. Er zijn over het algemeen twee soorten aubergines. Allereerst is er de Solanum melongena, dit is de smakelijke soort. Daarnaast is er de Solanum aethiopicum. Deze is net zo goed eetbaar (soms iets bitter), maar staat vooral bekend als de soort die er heel goed uitziet. 

Zaaien van aubergine

Aubergine zaai je van januari tem maart binnen, bij 20 tot 25 graden. Uitplanten doe je vervolgens vanaf eind april, waarbij je een plantafstand aanhoudt van 75x50 cm. Extra tip: laat de zaadjes eerst kiemen op vochtig keukenpapier bij ongeveer 20 graden. Het papier moet vochtig genoeg blijven. Als je de kiempjes ziet, kunnen ze de grond in. Dek de zaden af met aarde, maar druk de laag niet verder aan.

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.
Accepteer geselecteerde cookies