Rapen
Bij ons zijn rapen nog niet zo bekend. Toch biedt deze groente een diversiteit aan smaken, waardoor je het in verschillende gerechten kunt verwerken. Het bijzondere aan de rapen is de pittige smaak, die toch ook fris en zoet is. Deze combinatie kun je met rettich of radijs vergelijken. Wat betreft de kleur springt de raap ‘Milanese Witte Roodkop’ er direct uit, omdat het een paars-witte knol is. Leuk weetje: je kunt niet alleen de knol opeten, ook het blad kan worden gegeten als raapsteel. Wil je zelf biologische rapen kweken? Bekijk dan hier ons huidige assortiment.
Rapen kweken
Rapen kunnen zowel in het voorjaar als later in het seizoen worden geteeld. Deze groente groeit ontzettend snel, waardoor je al 6 tot 8 weken na het zaaien kunt oogsten. In de meeste gevallen is dit in mei en juni, maar dit is ook mogelijk in de herfst. Bemesting is bij dit gewas trouwens niet nodig.
Zaaien van Rapen
In maart of april kun je beginnen met het zaaien van rapen: op een rijafstand van 30 cm, waarbij je ze op 10 à 15 cm uitdunt. Wil je de raap in de herfst oogsten? Zaai ze dan tegen half augustus. Eind oktober kunnen de knolletjes dan worden ingekuild, waarna je ze tot de winter kunt bewaren.