" />

Categorieën

Welkom in de tuinschuur

Beste bezoeker,


Wij verkopen nu zaden om onze website te financieren. Je kan zaadjes kopen voor slechts 1 euro per zakje. De hoeveelheid zaad is voldoende voor minstens 1 moestuinseizoen. De zaden zijn afkomstig van De Bolster. De Bolster is een Nederlandse veredelaar van biologische zaden. Onze tomatenzaden komen van eigen oogst. Alle zaden zijn heirloom (=zaadvast) zaden.
Voor het moestuinseizoen 2019 zijn er ook zaden toegevoegd van Bingenheimer Saatgut. Dit betreft een Duitse biologische veredelaar die samenwerkt met lokale Duitstalige boerderijen.
Voor het moestuinseizoen 2020 zijn er ook zaden toegevoegd van Reinsaat (Oostenrijk) en Germinance (Frankrijk).

Naast deze biologische bedrijven werken we ook samen met gepassioneerde moestuinders zoals Alexander van VZW Haal meer uit je tuin en Tania, een tomaten -en chilikweekster. Wil je ook zaden kweken voor ons, contacteer ons dan zeker. De zaden moeten biologisch gekweekt zijn (geen certificaat nodig) en ze moeten zaadvast zijn waarbij kruisingen onmogelijk zijn gemaakt.


De bedoeling van 'De tuinschuur' is om een vereniging op te richten die zich specifiek richt op de moestuin. 

Ons doel is om de passie voor de moestuin verder uit te zaaien.

Concreet willen we dit aanpakken door:
Blogs te schrijven
Informatie te verzamelen in 'de moestuinbijbel'
Een volkstuin op te richten
Een zadencollectief opstarten
Een moestuinwinkel op te richten
 
Wij zijn stilletjes begonnen aan de opbouw van onze website. We proberen regelmatig een blog te schrijven. We schrijven ook volop informatieve stukken voor onze moestuinbijbel. Schrijf je alvast in voor onze nieuwsbrief en kijk gerust eens even rond. Of help ons met een blog te schrijven of een stukje voor onze moestuinbijbel.

Een klein woordje uitleg over deze zadencollectief. De bedoeling is op zoek te gaan naar gepassioneerde moestuinders die hun eigen zaad oogsten. Wij kopen dit zaad en verdelen het onder onze bezoekers. Er zijn slechts 3 voorwaarden om hier aan mee te doen: 1. Het zaad moet biologisch geteeld zijn. 2. Je moet kunnen verzekeren dat het zaad raszuiver (dus geen kruisingen). 3. Het moet kiemkrachtig zijn. Interesse? Stuur ons een mailtje. 
Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.