" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor bloemen / Eenjarige Bloemen

Eenjarige Bloemen

Zonnebloem Middel Geel
Eenjarige Bloemen
Ongeveer 170 cm hoge zonnebloem met vertakte bloeistengels en middelgrote bloemen in verschillende tinten geel. Goede snijbloem en bijenplant. Er zitten ongeveer 40 zaden in een zakje.
€ 1,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 

Bloemen in de moestuin zorgen niet alleen voor een prachtig zicht, maar ze zijn ook ontzettend nuttig.

Bloemen zorgen direct voor wat kleur en geur in de moestuin. Ze zorgen voor een prettig gelukzalig gevoel. De meeste bloemen kan je dan nog eens gebruiken als snijbloem. Breng dus de tuin in je huis en blijf binnen verder genieten van jouw eigen stukje natuur.

Bloemen zijn ook ontzettend nuttig. Zij zorgen er voor dat de bestuivers (insecten) aangetrokken worden naar jouw moestuin. Zij zullen zich voeden aan de nectar van de bloemen en ondertussen zullen ze jou helpen met de bevruchting van jouw gewassen. Als je bloemen in de moestuin zet, dan zal dit leiden tot grotere oogsten. Het is als het ware dat de natuur jou een handje helpt. Sommige bloemen zullen er ook voor zorgen dat bepaalde belagers (storende insecten) geweerd worden en kunnen zelfs risico's op bepaalde ziektes verminderen. 

Als dat nog niet genoeg is, kan je de meeste bloemen zelfs verwerken in de keuken. Koop daarom steeds zaad van biologische bloemen. Het niet-biologische bloemenzaad is niet bedoeld voor consumptie en is dan ook bijna steeds behandeld met giftige stoffen. Deze giftige stoffen zullen er zelfs voor zorgen dat insecten die zich komen voeden aan een bloem er aan zullen sterven. 

Eenjarige bloemen zijn niet moeilijk om te kweken. Zoals de naam doet vermoeden gaan de bloemen in het eerste jaar al voor bloemen zorgen. Je zaait de meeste eenjarige in april. Voor degene die vorstgevoelig zijn moet je ze voorzaaien binnen of pas zaaien na de ijsheiligen (15 mei).

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.