" />

Categorieën

Zaden / Zaad voor groenten / Tomaten (Kers en Cocktail)

Kers -en cocktailtomaten
Tomaten (Kers en Cocktail)

Onderaan vind je algemene informatie voor tomaten. Als je het keuzemenu hieronder gebruikt krijgt je nog specifieke informatie per variëteit. 1 Zakje kost 1 euro.

€ 1,00
Prijs per stuk

 

Aantal: 
Bestellen

Wij verkopen met veel trots heirloom (=zaadvaste) tomatenzaden. Tomaten zijn makkelijk om zelf te kweken. Bij 20 graden komen de tomatenplantjes al piepen na 7 dagen. Uitplanten in een serre kan vanaf eind april en in de volle grond na de ijsheiligen (15 mei). Voor meer info: Moestuinbijbel/tomaten . Klik hierboven op het menu om per variëteit een foto te zien en een korte omschrijving van onze struiktomaten.

Kleine tomaten zoals kers -en cocktailtomaten hebben het voordeel dat ze meestal sneller rijpen. Ze zijn wel gevoeliger voor barsten. Een tomaat kan barsten door een te hoge hoeveelheid aan water in de plant. Dit komt door een onregelmatige watergift of door de planten te veel water te geven (of veel regen). Hierdoor verhoogt de druk in de plant en gaan de vruchten barsten. Op zich zijn de tomaten nog perfect eetbaar en is er ook geen verlies aan smaak. Echter je moet ze wel snel oogsten en verwerken, aangezien ze niet lang bewaarbaar zijn als ze gebarsten zijn. Kers -en cocktailtomaten zijn ideaal als een gezonde snack als je op de moestuin bent. zeker met kindjes. Op deze pagina vind je alleen stamtomaten (oneindige groei) die kers -en cocktailtomaatjes geven. Wil je liever struiktomaten? Deze vind je op volgende pagina terug: http://www.detuinschuur.be/Struiktomaten

Meld je nu aan op onze nieuwsbrief! Wij versturen een maandelijkse nieuwsbrief.
Deze website gebruikt cookies. We slaan geen persoonlijke gegevens op.